Начало Другите за нас Да бъда учител е моят истински път и призвание в живота!

Да бъда учител е моят истински път и призвание в живота!

Стела Гъркова, студент по специалност Предучилищна педагогика в ПУ „Паисий Хилендарски“.
Днес е Международният ден на хората с увреждания. Във връзка с това бих искала да Ви запозная с двама прекрасни родители, тяхното 7-годишно момиченце – Вяра и фондацията „Up with Down Foundation“. Вяра е диагностицирана със синдром на Даун. Семейството е преминало през много трудности и критични ситуации, но ето ги днес – щастливи основатели на фондация, целяща подпомагането и на други семейства в нужда! Адмирации! Вие сте истински пример за подражание! Хора със силен характер и добра душа! Бъдете сигурни, че Вяра има реален шанс за щастливо бъдеще в родните учебни заведения и никога не позволявайте Вашият силен и несломим дух да се пречупи!
Рядко пиша такива постове в профила си, но Вашата история ме докосна дълбоко и ме накара да се почувствам горда от факта, че съм студентка по специалност Предучилищна педагогика! Ако трябва да поставя изкуството, което силно ме влече, и учителската професия на кантар, ако се наложи да избирам между двете, мисля, че безспорно мечтата ми да стана преподавател ще натежи повече и ще избера това.
Обичам децата истински и разговорът с майката на лъчезарната Вяра – Nadezhda Todorova, ме обогати, накара ме да искам още по-силно да осъществя мечтата си! Лично аз, ако се наложи да се грижа за такива деца, ще ги приема със сърце и няма да бягам от отговорността си към тях! За пореден път дадена дискусия ми показва, че това е моят истински път и призвание в живота.
От днес нататък ще подкрепям фондацията с две ръце, защото преди всичко сме хора и трябва да си помагаме! Доброто ражда добро! Щастлива съм, че имах възможността да се докосна до хора като Вас и че ме направихте част от Вашата история!🙏🏼❤️
П.П. Подробностите за дискусията са тук: https://upwithdown.bg/vsyako-dete-zasluzhava-lyubov/

Вижте и това