Начало За родителиОпитът на мама Вяра на Ден на таланта 2024

Вяра на Ден на таланта 2024

ОПИТЪТ НА МАМА ❤

Днес за поредна година училището на Вяра празнува своя Ден на таланта, за който учениците и техните учители се готвеха усилено през изминалите седмици. И днес на голямата сцена децата пяха, рецитираха, танцуваха и бяха прекрасни всеки по своему.

Днес за пореден път Вяра не излезе на сцената заедно със съучениците си, въпреки че отново знаеше и текста на песните, и стъпките на танците. Беше ги научила САМА, слушайки и гледайки отстрани съучениците си как репетират в салона!

Днес ме нарекоха „амбициозна майка“, защото този път намерих начин да включа Вяра виртуално в едно от представянията на класа ѝ, въпреки спънките предните дни и обясненията на различни хора по организацията на концерта как това не може да се осъществи.

Като „амбициозна майка“ не приемам извинения и обяснения как нещо не може да се случи, а търся и обикновено намирам начин как даденото нещо МОЖЕ да се осъществи.

В конкретния случай благодаря на г-жа Гълъбина Матерова, директор на училището на Вяра, която подкрепи идеята ми и осигури проектора, лаптопа и екрана, на който да се прожектира видеото с танца на Вяра, докато съучениците ѝ изпълняват същия танц на сцената!

Резултатът е отдолу във видеозапис от днешния Ден на таланта. Споделям го с огромна гордост, защото в него се вижда как днес Вяра показа на всички, че може. Вижда се нейната артистичност, паметливост, творчество, жизнерадостност, вижда се и нейната специална уникалност. ❤ Истинска Пипи – не само заради рижите лунички, любопитните честни сини очи и русите плитки. Истинска Пипи – добра, пряма, дива и свободна… различна и неповторима. ❤

Гордея се с нея, гордея се и със себе си! Да, няма нужда от скромност в случаи като днешния. Защото видях удивлението и промяната в погледите към Вяра на учители, родители и деца в препълнената зала днес, докато на сцената течеше изпълнението. Промяна, която искрено се надявам да накара тези хора да погледнат към специалните деца отвъд диагнозите, с които са белязани…

Защото те, специалните деца, имат нужда да бъдат видяни, да бъдат включени (макар и нестандартно, ако се налага) и заслужават да бъдат аплодирани също толкова възторжено, ако не и повече, за това, което са, и което постигат с много труд (а често и сълзи) всеки ден.

Честит Ден на таланта, мили деца! ❤
С обич и вяра във вас,
Надежда ❤

Вижте и това