Начало Блог За ресурсната подкрепа на децата със синдром на Даун

За ресурсната подкрепа на децата със синдром на Даун

Важна част от приобщаващото образование на децата със специални образователни потребности, каквито са и децата със синдром на Даун, е възможността те да получават допълнителна подкрепа от специалисти по време на учебния процес, на място в учебното заведение, което посещават.

Според наредбата за приобщаващо образование ресурсното подпомагане се осъществява в зависимост от индивидуалните потребности на детето, определени от екипа специалисти, които (ще) работят с него. Това се отнася както за броя часове със специалистите, така и за вида специалисти.

Тъй като тази година е първа за Вяра като ученичка в училище, в нас възникнаха различни въпроси и притеснения в тази връзка. Обърнахме се за информация и подкрепа към колегите от Ресурсния център в Пловдив. Щастливи и благодарни сме, че те се отзоваха на поканата ни да направим публична онлайн среща, за да поговорим по темата, която вълнува не само нас, а и много други родители на деца със синдром на Даун.

И така, каним ви на онлайн среща с Маргарита Пачева, зам.-директор на РЦПППО-Пловдив, и Зорница Стоянова, психолог в Ресурсния център. Предстои да доуточним деня и часа на срещата и ще ви ги съобщим съвсем скоро.

Дотогава може да задавате въпросите си по темата, както в коментар под публикацията, така и в анкетната форма за регистрация. Разбира се, може да зададете въпросите си и лично по време на онлайн срещата. За да се включите, е достатъчно да попълните анкетната форма за регистрация ТУК.

Срещата е отворена за всички родители и специалисти с отношение към темата.

Вижте и това