Начало Другите за нас Боряна Попова: Само с Любов и Сила се минава по пътя

Боряна Попова: Само с Любов и Сила се минава по пътя

Удивително е как чисто човешките истории и съдби докосват много и различни хора. И те съвсем искрено искат да споделят, да помогнат, да допринесат за нещо добро и истинско.

Точно няколко дена преди светлия празник на Християнското семейство Боряна Попова от Divna.tech реши да подкрепи каузата ни. По-долу цитираме нейните думи – тя сама ни разказва как е стигнала до това решение:

“Дарените средства са от спечелена награда от едно маркетингово състезание – Jump #Markethon. Когато се включих в самото начало, идеята ми беше да участвам на олимпийския принцип – важно е участието, а не победата.

Но в хода на състезанието реших да се боря и когато започнах да виждам, че дори има шанс да спечеля, спонтанно в мен пламна импулса – колко хубаво би било – да даря част от сумата.

Защото, когато човек дава – той се обогатява – емоционално, мотивационно, изпитва щастие. А аз бях подкрепена от хора и вярвах, че такъв жест от моя страна би дал повече смисъл на оказаната ми от тях подкрепа. Така определих 10% от спечелената сума за дарение, т.е. 700 лв от 7000 лв., а след това мъжът ми предложи да участва, за да ги направим общо 1000 лв.

Защо на Up With Down? В самото начало нямах конкретна идея – на кого ще даря. Възможности много. Но прочетох една публикация за основателите на фондацията – и много силно преживях както личната им история, така и пътя, по който осъзнато са поели. Уроците, които научават всеки ден с Любов, защото децата са Любов, Любов, която ние даваме и се връща към нас многократно – хубав кръговрат.

И това е най-добрият начин да се учим – на Търпение, да Прощаваме – на другите, а и на себе си – когато има деца, когато има любов, пламъчето гори със смисъл.

И признавам, че докато не прочетох статията – никога не съм разбирала избора на тези хора. Аз съм родител, разбирам родителството, но този труден избор ми беше непонятен до този момент.

Сега вече го разбирам – и импулсът, желанието да ги подкрепя бяха естествени и спонтанни. Исках да “изкрещя на целия свят” и всеки да разбере – колко свят, смислен и велик е този избор. Само с Любов и Сила се минава по пътя, който тези родители са избрали и аз се прекланям пред тях.

Да бъде Светлина и Топлина – във всяко семейство! В навечерието на най-хубавите празници бих искала да кажа – вярвайте в Чудеса – те само така могат да бъдат живи – в самите нас.”

Вижте и това