Начало Блог Възпитанието и дисциплината на детето със синдром на Даун

Възпитанието и дисциплината на детето със синдром на Даун

„Възпитанието и дисциплината на детето със синдром на Даун“ е темата на втората ни онлайн сесия със семейния психолог и психотерапевт Анна Христова.

Как да го накарам да спазва ред и дисциплина?
Как да я науча да е послушна?
Как да мотивирам детето си да направи нещо?

Това са част от въпросите, които се повтарят отново и отново в отговорите ви, споделени в анкетата ни. Зададохме ги на Ани Христова, която отново с топлота и мъдрост дава не просто отговори и съвети, а и личен опит, кураж и подкрепа.

 

 

 

И макар темата да не е изчерпана, отново искрено се надяваме тук да намерите отговори, които да ви вдъхнат надежда и да ви мотивират целенасочено да действате за промяна на нещата, които не ви харесват. Стъпка по стъпка, търпеливо, с постоянство и с вяра, че макар и трудна, мисията е възможна.

Вярвайте в себе си и вярвайте в детето си, което въпреки диагнозата „синдром на Даун“ има потенциала и може да бъде също така възпитано, отговорно и самостоятелно, както и всяко друго дете. Но това на първо място зависи от семейството и от нас като родители!

Ако имате още въпроси, непременно ни пишете! Може да ги зададете чрез анкетата или като коментар под видеото в YouTube. Може да се свържете с нас чрез контактната форма в сайта, както и на съобщение във фейсбук страницата или в инстаграм.

Може да гледате записа от онлайн сесията по тази тема ТУК.

 

Вижте и това