Начало Блог Самостоятелността на детето със синдром на Даун

Самостоятелността на детето със синдром на Даун

 

„Самостоятелността на детето със синдром на Даун“ е темата на първата ни онлайн сесия със семейния психолог и психотерапевт Анна Христова.

„Какво ще стане с детето ми, когато порасне?“ е въпрос, който вълнува всички родители по принцип. Но при нас, родителите на деца със синдром на Даун, той е натоварен със специфични опасения, свързани със самостоятелното и независимо функциониране на децата ни в ежедневието.

Благодарим на всички вас, които споделихте своите страхове и притеснения в анкетата ни и зададохте съкровени въпроси, които ви тревожат!

 

 

Искрено се надяваме тук да намерите отговори, които да ви вдъхнат надежда и да ви мотивират целенасочено да стимулирате самостоятелността на детето си в ежедневието съобразно възрастта му. Стъпка по стъпка, търпеливо, с постоянство и с вяра, че макар и трудна, мисията е възможна.

Колкото по-рано започнем да действаме в тази посока, толкова по-самостоятелни и подготвени за живота ще растат нашите деца!

Ако имате още въпроси, непременно ни пишете! Може да ги зададете чрез анкетата или като коментар под видеото в YouTube. Може да се свържете с нас чрез контактната форма в сайта, както и на съобщение във фейсбук страницата или в инстаграм.

Може да гледате записа от онлайн сесията по тази тема ТУК.

 

Вижте и това