Начало Блог Христослава Колева, със синдром на Даун, е на второ място по плуване в света

Христослава Колева, със синдром на Даун, е на второ място по плуване в света

Радостни сме да разпространим новината, че българката Христослава Колева, със синдром на Даун, е на второ място по плуване в Световните игри за хора със синдром на Даун.

Горди и щастливи от успеха на Хриси, споделяме думите на нейната щастлива и горда майка Ваня Колева:
Току-що ми съобщиха, че официално Христослава е с два сребърни медала за България. 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Христослава Колева е възпитаничка на ПГЛПТ – гр. Казанлък и СК „Траяна“ с треньор Теодора Петкова. Тя взе участие на Световните игри за хора със синдром на Даун, провели се за първа година в Европа. Хриси и отборът на Федерация „Адаптирана физическа активност“ с ръководител Слав Петков и треньор Иван Цветков са първият
български отбор, поканени да вземат участие в такъв формат. Христослава плува 25 метра кроул и 25 метра гръб джуниър и взема два сребърни медала, а на 50 метра гръб във възрастова група жени е на 14 място от 20 участнички. ❤️
Христослава Колева е първото българско момиче със синдром на Даун, взело участие в Световно първенство по плуване за България. Благодарности на хората, които подкрепиха Хриси да отиде на това състезание, както и на нейните треньори от СК „Траяна“ Tеодора Петкова и Виктория Колева и Антим Спорт, където тя провежда своите тренировки!

Цитираме и новината от сайта kazanlak.com:

Христослава Колева стана вице световна шампионка в две дисциплини по плуване в Световните игри за хора със синдром на Даун. Те се проведоха от 4 до 10 октомври в италианския град Ферара.

Хриси спечели два сребърни медала в плуването от световните игри в дисциплините 25 метра кроул и гръб. Тя е част от националния отбор на България, който участва за пръв път в игрите. На финала нашето момиче се състезава с представителката на Русия.

Преди броени дни тя стана и Балканска шампионка по плуване на 25 метра.

Браво, Хриси!

Вижте и това