Начало Блог Един добър пример, с който стартираме

Един добър пример, с който стартираме

Надежда Тодорова в интервю с журналистката Дора Башакова от Радио Пловдив / Radio Plovdiv по БНР – Българско национално радио. Благодарим ❤
“Това е един добър пример, с който ние стартираме. Но, това не означава, че всяко градче и селце в България, не може да последва този пример. Напротив, даже приветстваме и ще подкрепяме такива клубове, центрове, където и да има желание за това. Много ни е важно децата със синдром на Даун, като под деца ние разбираме и порасналите такива, всички хора със синдрома, да имат възможност да бъдат както със себеподобни така и с други деца, които са типично развиващи се. Това е уникалното за нас, затова казваме, че е първият по рода си такъв клуб.
Тези деца са малцинство, това е факт. Навсякъде, където и да отидем, средата не винаги, не искам да прозвучи грубо, но тя не е подготвена, не е готова да посрещне тези деца. Ние искаме, това да е една среда, в която децата със синдрома на Даун, да се чувстват в свои води, но и децата в норма, които също ще дойдат и ще се забавляват, за тях също да бъде толкова приятно и интересно”, споделя Надежда Тодорова от Фондация „Up with Down“.
В предаването „Вход свободен“, Надежда Тодорова, разказва повече за инициативата:

https://bnr.bg/plovdiv/post/101619314/klub-vseki-moje-za-deca-sas-sindroma-na-daun-v-plovdiv

Вижте и това