Начало Блог ЧЕТЕМ И СЕ РАЗВИВАМЕ

ЧЕТЕМ И СЕ РАЗВИВАМЕ

Това е името на новия ни проект, одобрен за финасиране от Агенцията за хората с увреждания. Поредният спечелен конкурс от нас и още една стъпка по пътя към дългосрочната ни цел за щастлив и пълноценен живот на хората със синдром на Даун в България!

Днес подписахме договора между Фондацията ни и Агенцията, с което официално стартираме дейностите по проекта. Предстои много работа в изключително кратки срокове, но благодарение на предварителното разработване и планиране, което извършихме през изминалите месеци от началото на годината, сме уверени, че ще се справим и с това предизвикателство качествено и в срок.

Целта на проекта ни е създаването на стартов пакет с адаптирани книжки и работни материали на български език за обучение по четене, съобразени със спецификите на учащите със синдром на Даун, без значение от възрастта им.
Ограмотяването на учениците със синдром на Даун в България е болка на повечето семейства, поради липса на знания, умения (а често и желание) от страна на учителите в родните ни училища как да работят с тези деца.
Страшно е, но е факт, че голяма част от младежите и възрастните хора със синдром на Даун в България не могат да четат и пишат свободно (или изобщо!), което автоматично ги лишава от възможността за реализация и самостоятелен пълноценен живот.

Пожелайте ни успех в реализирането на целта ни да има все повече грамотни и четящи деца, младежи и възрастни със синдром на Даун в България! ❤

П.П. Преди да се подпишат, документите бяха внимателно прегледани от главния ни експерт Вяра Както се вижда от последните снимки, тя не си губи времето, когато пътуваме, а се занимава с книжки, тетрадки и други неща, които сама си е подбрала преди да тръгнем.

 

Вижте и това